Websites

Er zijn inmiddels talloze websites met alternatieve lezingen van de gebeurtenissen op en rond 9/11 als onderwerp. De selectie hieronder is op basis van wat de redactie meent het meest invloedrijk, uitgebreid en/of consistent te zijn. De meeste zijn Engelstalig. Het is ons streven de lijst up-to-date te houden.

De lijst completeren we met de officiële website van de Amerikaanse overheid over 9/11, namelijk die van de 9/11 Commissie inclusief de daarbij behorende speciale 9/11 pagina van de FBI.

Natuurlijk zijn er ook websites die de officiële complottheorie verdedigen, zij het veel kleiner in aantal. Voor het evenwicht sluiten we af met de twee belangrijkste websites die trachten de feiten en conclusies rondom onze standpunten te ontkrachten, oftewel te ‘debunken’. Oordeel zelf.

 

Lawyers’ Committee for 9/11 Inquiry

(nieuw) Lees hier alles over de Grand Jury Investigation.

 

911evidence.org

(nieuw) Deze uitgebreide en overzichtelijke website wordt ondersteund door een groep Amerikaanse burgers die vinden dat het essentieel is dat ‘We the People’ het bewijsmateriaal en de gevolgen van de aanslagen van 11 september 2001 begrijpen. De site verzamelt veel van de bewezen informatie die jarenlang is doorzocht in video’s, boeken en artikelen, zowel in gedrukte vorm als op verschillende websites.

 

www.consensus911.org

Het Consensuspanel bestaat uit 23 leden en doet op basis van nauwkeurige argumentatie onderzoek naar de gebeurtenissen van 9/11. Deze argumentatie, die voortkomt uit het gebruik van een standaard wetenschappelijk beoordelingsproces, is beschikbaar voor elk onderzoek door het publiek, de media, academici of elk ander onderzoeksteam of instituut. Het panel belicht regelmatig selecties uit de Consensuspunten, voorzien van links naar de volledige ondersteunende documentatie. Bovenstaande link voert naar de gedeeltelijk Nederlandse vertaling van de site. Met name interessant is de lijst met de punten van overeenstemming.

 

ae911truth.org

Website van de toonaangevende organisatie ‘Architects and Engineers for 9/11 Truth’ waar nu meer dan 3.000 ingenieurs en architecten zich hebben aangesloten. Samen met 22.700 supporters eisen zij een nieuw, onafhankelijk onderzoek naar het instorten van de 3 torens in New York.

 

historycommons.org

Een opmerkelijke website waarachter een database steekt met samenvattingen van persberichten. De website maakt het mogelijk voor de lezer om de tijdlijn te volgen van duizenden entiteiten (personen, firma’s, locaties, etc) zoals opgebouwd door de persberichten in de database. Deze tijdlijn ligt ten grondslag aan de documentaire ‘Press for Truth’.

 

journalof911studies.com

Een site waar onderzoeksartikelen ter publicatie kunnen worden aangeboden, waarna ze vervolgens door ‘scheidsrechters’ goedgekeurd moeten worden, vergelijkbaar met het ‘peer-review’ proces in de wetenschappelijke literatuur. Voor degenen die met zijn of haar 9/11 onderzoek begint, hebben zij een stappenplan opgezet.

 

patriotsquestion911.com

Website met quotes van mensen die in de VS een zekere autoriteit genieten en hier hun twijfels uiten over de waarheid van de berichtgeving over 9/11.

 

wtc7evaluation.org

De site van professor Leroy Hulsey van de Universiteit van Fairbanks, Alaska die een tweetal studenten laat promoveren op de vraag of gebouw WTC 7 heeft kunnen instorten op de manier waarop instituut NIST (het Amerikaanse TNO) dat gerapporteerd heeft, namelijk slechts door brand als oorzaak.

 

911independentcommission.org

Website samengesteld door familieleden van slachtoffers van 9/11 die met vragen zijn blijven zitten. Deze site wordt vanaf 13-02-2005 niet meer bijgehouden, maar is nog wel interessant.

 

911research.wtc7.net

911review.com

Websites met per onderwerp kritische essays over een breed scala aan vraagstukken van 9/11.

 

911speakout.org

scienceof911.com.au

Websites die zich concentreren op wis- en natuurkundige aspecten van de vraag wat er op 9/11 is gebeurd.

 

911truthnews.com

Site met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van 9/11 onderzoek en media. Ook op deze site vindt u een ‘start-up kit’ voor 9/11 onderzoekers.

 

911datasets.org

Zeer uitgebreide collectie van originele documenten en bestanden aangaande 9/11.

 

waarheid911.nl

De meest uitgebreide Nederlandstalige website over 9/11, die zelfs internationaal gezien geen gelijke kent. Het is de persoonlijke website van onderzoeker Frank Ho, die sinds 2006 onverstoorbaar al het 9/11 materiaal verzamelt en aan een kritische beschouwing onderwerpt. Frank Ho is ook te volgen op Twitter met bijna dagelijkse tweets over 9/11 en min of meer aanverwante zaken.

 

Een kleine selectie persoonlijke sites van andere onderzoekers die zich langdurig met 9/11-gerelateerde vragen hebben beziggehouden en dat in de meeste gevallen nog steeds doen:

bollyn.com

danieleganser.ch

digwithin.net

kendoc911.wordpress.com

madcowprod.com

nafeezahmed.com

visibility911.org

 

De officiële website van de 9/11 Commissie met daaronder de FBI site waar de documenten staan waar deze commissie aan refereert:

govinfo.library.unt.edu/911

vault.fbi.gov/9-11%20Commission%20Report/

 

Tot slot de twee meest uitgebreide ‘debunker’ sites. Deze sites verdedigen de standpunten die door de Amerikaanse overheid naar voren worden gebracht:

911myths.com

debunking911.com