Korte introductie van Dr. Daniele Ganser

In het Duits, maar goed te volgen. Op ons congres op 22 juni a.s. zal hij Engels spreken. Mis deze dag niet! Meer video’s van Dr. Ganser vindt u hier.

Vrede is de basis voor een gezonde ontwikkeling in het gezin, op school en in de samenleving. In verscheidene verre landen woeden echter oorlogen. Omdat we normaal gesproken niet zelf naar die landen kunnen reizen om ons een beeld te vormen, worden we over oorlog en terreur bijna uitsluitend door de media geïnformeerd. Maar, wanneer berichten de media eerlijk over oorlog en terreur? En wanneer verspreiden de media oorlogspropaganda?

Dat we telkens weer worden voorgelogen mag ondertussen wel bekend zijn, zoals bijvoorbeeld de leugens over de massavernietigingswapens voorafgaand aan de aanval van de VS op Irak in 2003. Ook bij de terreuraanslagen van 11 september 2001 zijn er vele onbeantwoorde vragen. Dr. Daniele Ganser, historicus en vredesonderzoeker uit Zwitserland, legt in zijn lezing uit dat het VN-geweldsverbod sinds 1945 oorlogen verbiedt. Bovendien vraagt hij zich af waarom op 11 september ook Gebouw 7 van het WTC is ingestort, hoewel het niet door een vliegtuig werd geraakt. Daniele Ganser raadt ons aan de verhalen die door de media verspreid worden niet zomaar klakkeloos aan te nemen, maar zelf te onderzoeken.

Geef een reactie